Kvartetten som fixade segern i Ungdomsfinnkampen genom vinst på 4x400 m. Fr v Carl Bengtström, Kasper Kadestål, Edvin Hagberg och Arvid Gustafsson. Foto: Deca Text&Bild

Seger i Ungdomsfinnkampen efter suverän 4×400-stafett

Avgörandet i 17-årskampen skedde inte förrän i den allra sista grenen på söndagseftermiddagen, fyra timmar efter att övriga grenar avverkats. Inför avslutande 4×400 m ledde Sverige med en enda poäng – 96-95 – och allt hängde alltså på de fyra 400 m-löparna.
Kasper Kadestål gjorde en suverän förstasträcka på 49.2 och lämnade över till Arvid Gustafsson som fick ett försprång på hela 1.8 sekunder. Det förvaltade han bara med 50.5 på andra där dock finländaren tog in en hel del följt av 48.8 av Edvin Hagberg på tredje. 48.1 på sista av Carl Bengtström var dagens snabbaste sträcktid och innebar att han höll avståndet och förde Sverige till seger med två sekunder på 3:16.59. Kvartetten gjorde verkligen allt rätt och med 5–3 i grenen skrevs den svenska totalsegern till 101-97!
Flickkampen avgjordes redan på förmiddagen trots att både stav och 4×400 m genomfördes under seniortävlingen. Lisa Gunnarsson vann stav på 4.10 och finskorna var sedan överlägsna i långa stafetten som de ledde från start till mål och vann med sju sekunder på 3:44.05.
Läs mer om Ungdomsfinnkampens första dag
Resultaten
/Jonas Hedman

Läs även:
Vilken spänning i Ungdomsfinnkampen
Lysande släggresultat av Ragnar Carlsson

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen