Tipshallen i Växjö var platsen för sista gemensamma träningspasset för Daniel Ståhl och Vésteinn Hafsteinsson som ägde rum på måndagen. Foto: Jonas Mellblom

Sista träningspasset för Daniel Ståhl och Vésteinn Hafsteinsson

Efter ett 11,5 år lång samarbete som resulterat i såväl VM- som OS-guld i diskus gjorde Daniel Ståhl, 30, och Vésteinn Hafsteinsson, 62, på måndagen i Växjö sitt sista träningspass tillsammans, skriver Lasse Hagström på Spårvägen Friidrotts hemsida.

Platsen var som så många gånger förr Tipshallen i Växjö och Daniel skickade upprepade gånger iväg diskusen runt 70 m-linjen medan Vésteinn påpekade små tekniska detaljer att förbättra. Skillnaden var att det nu var för sista gången. Vésteinn flyttar hem till Island och blir elitsansvarig medan Daniel och flickvännen Fanny Roos nya träningsbas blir Malmö där de kommer samarbeta med tränaren Staffan Jönsson.

Nått de mål de satte upp
– Det känns bra! Vi har nått de mål vi satte upp. Därför känns det helt rätt, främst för mig och min fru Anna. Jag lovade henne för snart 15 år sedan att jag skulle sluta coacha diskuskastare efter framgångarna med Gerd Kanter. Sedan kom Daniel och ”störde” våra planer. Jag kunde bara inte släppa en sådan talang. Så det är hans ”fel” att jag slutar minst tio år för sent, säger Vésteinn och ler.

”Jag blir varm om hjärtat”
– När jag tänker på Daniel så blir jag varm om hjärtat. Daniel är kanske den snällaste och mest ödmjuka av alla de 57 aktiva som jag tränat genom åren. Samtidigt har han varit den galnaste spelevinken, men på ett positivt sätt. Han har utvecklat mig mycket som coach. Jag har fått lära mig att man ibland måste gå krokiga vägar för att komma framåt, säger Vésteinn.

4900 träningspass
– Efter 4200 dagar, 600 veckor, 138 månader eller sammanlagt elva och ett halvt år. Runt 3450 träningsdagar, uppåt 4900 pass, och kanske 9000 timmar. Ja, och vi får inte glömma runt 275 tävlingar. VM-guld och OS-guld. Vår sista dag tillsammans idag jag och Daniel. Tack Spårvägen Friidrott för all uppbackning och stöd i alla år, avslutar Vésteinn.

Läs Lasse Hagströms texten i sin helhet på Spårvägen Friidrotts hemsida

Läs även:
Osannolik OS-final i diskus – dubbelseger för Daniel och Simon

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen