William Trulsson – Sveriges snabbaste ungdomssprinter. Foto: Deca Text&Bild

Supertid på 200 m av 16-årige William Trulsson

Malmö AI:s blott 16-årige William Trulsson slog på söndagen till med 20.86 på 200 m i Laxa-spelen i Halmstad. Det är den snabbaste P17-tiden som noterats av en svensk. Riktigt snabbt sprang även Lisa Lilja med 23.30 på samma distans.

Loppet i Laxa-spelen vann William med 18 hundradelar på 20.86 i +1.9 m/s vilket är personbästa med knappt tre tiondelar. Tiden är bara elva hundradelar från Johan Engbergs 22 år gamla svenska juniorrekord för 19-åringar och bara ytterligare två 19-åringar har sprungit snabbare än William.
Och han har tre år kvar i åldersklassen.

Allroundsprinter
William, som tränas av David Vendel, tog sig så när in på tio-bästa-listan genom tiderna för seniorer där han nu är elva. Tvåa i loppet slutade klubbkamraten Kasper Kadestål som med 21.02 också satte personligt rekord.
William är en riktig allroundsprinter och satte så sent som i onsdags Sverige-bästa på 100 m för 17-åringar med 10.47. Och på stafett-SM 4×400 m i Göteborg för en dryg månad sedan hade han 48.01 på tredjesträckan i MAI:s guldlag.

Intressant ungdoms-OS väntar
William kommer inte att vara med i ungdoms-EM för 17-åringar i Jerusalem som börjar på måndag men det finns ytterligare ett mästerskap i juli. Nämligen europeiska ungdoms-OS för 16-åringar i slutet på månaden. Där ska det bli spännande att se vad William kan göra.

Lisa in på topp-10
En som verkligen tog sig in på topp-10 på 200 m var Ullevis Lisa Lilja som vann den kvinnliga finalen på 23.30 i +2.0 m/s. Pers med nio hundradelar och upp som åtta genom tiderna i Sverige.

/Jonas Hedman

Resultaten

Biografier på friidrottsstatistik.se
William Trulsson
Lisa Lilja

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen