Michaela Meijer väntade ut vinden på Ullevi och gled sedan över 4.71 med luft! Foto: Deca Text&Bild

Svenskt rekord i stav av Michaela Meijer!

I hårda vindar under sista dagen av Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg hoppade Örgrytes Michaela Meijer 4.71 i stav! Därmed förbättrade hon Angelica Bengtssons två år gamla svenska rekord med en centimeter och är nu delad åtta i världsstatistiken!

– Fantastiskt kul! Jag vet att det går att vänta in vinden här bara man har tålamod, det har jag lärt mig, säger en strålande glad Michaela efter avslutat kramkalas.
Hon gick in på 4.15 som hon tog i andra försöket följt av 4.30 i första trots att hon kom lite snett i upphoppet. På 4.50 hade hon massor av luft mellan sig och ribban och då förstod man att något bra var på gång. Sedan höjde hon direkt till svenska rekordhöjden 4.71 där hon efter en genomspringning i första klarade med luft i andra!
– Jag var först inne på att attackera mitt eget personliga rekord på 4.62 och försöka klara 4.65, men det kändes som att jag hade chans på ännu bättre efter 4.50. Och nu har jag väl en chans att komma med till VM? säger Michaela och skrattar.
Hon överträffade nu VM-kvalgränsen med 16 centimeter.
– Jag har haft det här på känn. Träningen har fungerat bra och formen är fin men jag har inte riktigt fått till det på tävling.
Det svenska rekordet är Michaelas första och gör henne också till delad åtta i världen i år.

”Jag kan hoppa högre”
Men det var inget perfekt hopp.
– Jag tror att jag kan hoppa ännu högre, funderar hon.
Michela har till exempel en styvare stav som hon funderade på att använda i sista hoppet men avstod från.
Michaela har tampats med Hässelbys Angelica Bengtsson i staveliten ända sedan de vara etta-tvåa i ungdoms-VM för åtta år sedan. Efter att ha varit borta några år på grund av skada kom Michaela tillbaka 2015 och satte personligt rekord med 4.55. Då vann hon och Angelica en ny dubbelseger i U23EM där de var etta-tvåa. I fjol var Michaela femma på EM i Bryssel och nådde samma placering på inne-EM i Belgrad i vintras. Men Angelica har hela tiden varit före. Nu är hon förbi Hässelby-hopperskan resultatmässigt!

Personbästa av Amanda Hansson
I F19 100 m häck putsade Hässelbys Amanda Hansson sitt fyra dagar unga personliga rekord på 100 m häck med 0.11 till 13.52 och förstärkte åttondeplats på den svenska genom-tiderna-listan för juniorer. Det lovar gott inför junior-EM i Grosseto om tre veckor.
– Jag siktar inte på att förbättra mitt pers före det, jag vill bara dit och springa så fort det går, säger Amanda.
Alla märkte den hårda vinden från sidan – utom Amanda.
– Jag kände ingenting, ler hon.
Max Hrelja sprang bra i försöken på 110 meter häck i P19 (enmetershäckar) där han med 13.48 var 0.02 från pers och 0.09 från Philip Nossmys svenska juniorrekord. I finalen var Max 23 hundradelar långsammare men vann klart ändå.
– Ingen höjdare, jag var nog övertaggad. Jag var lite efter i början och ville för mycket sedan. När jag slog i en häck hårt var det förstört. Nu tävlar jag inte mer före junior-EM, det finns en del jag måste träna på, säger Max.
/Cege Berglund

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen