SM-guld nummer tre inomhus för Thobias Montler på nya årsbästat 8.13. Foto: Deca Text&Bild

Thobias Montler visade världsklass på ISM – medaljhopp på inne-EM

Malmö AI:s Thobias Montler hoppade 8.13 på inne-SM i Malmö på söndagseftermiddagen vilket gör honom till statistisk trea i Europa. Om två veckor inleds inne-EM i polska Torun.

Thobias tävlar sedan länge för Malmö AI men bor sedan några år i Göteborg där han har Yannick Tregaro som tränare. Men det var ändå något av hemmaplan när han på söndagen tog sitt tredje raka ISM-guld. Det var ingen bra serie men med 8.13 i andra omgången förbättrade han sitt årsbästa med sju centimeter och hade bud på ännu längre hopp. Framför allt det fjärde i en serie som innehöll fyra kryss.

Medaljchans på inne-EM
Med 8.13 har Thobias bara Greklands Miltádis Tentóglou (8.21) och Rumäniens Gabriel Bitan (8.14) före sig i europastatistiken med reservation för vad mer som kan ha hänt i helgen. Men oavsett är Thobias en medaljkandidat på inne-EM i Torun 5-7 mars.
Förra gången det arrangerades inne-EM – i Glasgow för två år sedan – tog Thobias silver på 8.17 som då var personligt rekord. Numera lyder inneperset på 8.22 från fjolårets inne-SM och kan han förbättra det om två veckor så kan det till och med räcka till guld.
Resultaten
/Jonas Hedman

Thobias Montlers biografi på friidrottsstatistik.se

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen