Ny medalj i U23-EM för IF Götas Henrik Larsson. Foto: Deca Text&Bild

U23-EM: Ny medalj för Henrik Larsson

IF Götas Henrik Larsson gjorde ett bra lopp i 100 m-finalen på U23-EM i Tallinn och rusade i mål som tvåa på 10.36. Därmed tog han sin andra raka medalj i dessa sammanhang efter guldet i Gävle 2019.

Henrik satte årsbästa med 10.29 hemma i Karlstad den 22 maj och efter 10.33 i försöken i torsdags fanns en klar chans till en ny medalj. Henrik hade bana tre och britten Jeremiah Azu på banan utanför sig.
Henrik var bra med där framme hela loppet men kunde inte matcha britten som vann med 11 hundradelar på 10.25 i den svaga motvinden på 0.3 m/s. Därmed var Sveriges andra medalj i detta mästerskap ett faktum. Mindre än två timmar tidigare tog Ragnar Carlsson brons i slägga.

Fjärdeplats för Caisa-Marie
I tjejernas diskusfinal låg Upsalas Caisa-Marie Lindfors fyra på 54.31 inför sista omgången och behövde öka med en dryg meter för att nå bronset. Och det var precis vad hon gjorde – nästan. Kastet mätte 55.48 – blott nio centimeter bakom Amanda Ngandu-Ntumba. Fransyskan ökade dock till 56.24 i sista och tog bronset med 76 centimeters marginal.
Därmed blev det en ny fjärdeplats för Caisa-Marie som nådde samma placering i U20-EM i Borås för två år sedan.
Överlägsen vinnare i Tallinn var Nederländernas Jorinde van Klinken som vann med fem meter på 63.02. Silvret tog Finlands Helena Leveelahti på personliga rekordet 57.09.

Resultaten M22 100 m

Resultat K22 diskus

Läs även: U23-EM-brons i slägga för Ragnar Carlsson

Henrik Larssons biografi på friidrottsstatistik.se

Caisa-Marie Lindfors biografi på friidrottsstatistik.se

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen