En synnerligen händelserik dag för Mattias Sunneborn på veteran-VM i Perth. Foto: Jorma Jääskeläinen

Vilken prestation av Sunneborn – blodigt fall, silver och guld inom 3,5 timmar

Mattias Sunneborn hade en dag på veteran-VM i Perth som innehöll det mesta – ett dramatiskt fall, omplåstring och så en lysande trestegstävling följd av ytterligare ett lopp. Silver och guld inom loppet av 3.5 timmar!

Efter segern i M45-tiokampen i lördags tog sig Mattias till final på 400 m häck och den gick på måndagen kl 10.30 lokal tid. Amerikanen Karnell Vickers tog ledningen men på upploppet närmade sig ”Sunne” och var på väg förbi när han slog i sista häcken hårt.
– Jag tappade fart men kände att segerchansen fanns där och kastade mig medvetet över mållinjen för att försöka nå guldet, säger Mattias.
Det fattades till slut bara 0.09 sedan han nått målet 57.59 och ådragit sig ordentligt med skrubbsår och ett svullet knä.
Guldet till Karnell Vickers på 57.50, svenskt silver och bronset till Spaniens Donato Ramirez Garcia, 59.21. Mattias svenska rekord är 55.00 från 2015.

Marginalerna på rätt sida
Bara 3.5 timmar senare var det dags för trestegsfinalen där Mattias nöjde sig med två hopp – 13.81 och 14.23 – vilket resulterade i seger med 23 centimeter i den kraftiga medvinden (+3.6 m/s). Silvret tog den ett år yngre fransmannen Hugues Valence, 14.00, medan bronset gick till britten Keith Newton, 12.55.
Mattias avslutade sedan dagen med försök på 200 m direkt efter trestegsfinalen där han med 23.92 hade åttonde bästa tid och gick vidare på placering.
Veteran-VM i Perth fortsätter under tisdagen och Mattias är anmäld i ytterligare fem grenar.
/Jonas Hedman
Resultat M45 Tresteg
Resultat M45 400 m häck

Läs även:
Silver-Karin och fem svenska medaljer
Tio svenska VVM-medaljer på fyra dagar
Lion Martinez tog andra svenska guldet i Perth
Se filmklipp från Lions guldlopp på 100 m
Sunneborn på väg mot världsrekord i tiokamp
Lysande tiokamp av Sunneborn – svenskt rekord med 353 poäng
Glöden finns kvar hos Mattias Sunneborn trots ett mellanår

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen