Ny femteplats för Ståhl och åter bara halvmetern från medalj. Foto: Jonas Hedman

Ståhl stabil femma i diskusfinalen

Daniel Ståhl gjorde en ny fin mästerskapsinsats då han slutade femma i EM-finalen i Amsterdam på 64.77 – exakt en halvmeter från brons. Men det började skakigt eftersom han drog båda uppvärmningskasten i burgaveln.
Men i första tävlingskastet skickade han iväg diskusen 62.17 följt av 64.04 i andra. Då låg han trea men tappade sedan placeringar. I tredje ställde sig diskusen upp och landade kring 60 meter och Daniel valde att kliva över. Sedan följde kryss i fjärde, 62.53 i femte och så ökning till 64.77 i sista vilket innebar att han plockade en placering och slutade sexa.

Åter nära medalj
Nu kastade Daniel 64.77 och blev femma. För ett år sedan kastade han 64.73 i VM-finalen i Peking och slutade också femma, 45 cm från medalj. Nu var han 50 cm från bronset.
– En femteplats är en bra bekräftelse. I Peking för ett år sedan var det mer en fullträff, nu var det ett halvdant kast. Får jag en träff så blir det 70 meter, det har jag gjort på träning, säger Daniel.
– Men jag lovar ingenting till OS. Jag har tre kast på mig och ska gör mitt bästa.
Guldet tog Piotr Malachowski på 67.06 före Philip Milanov, 65.71, och veteranen Gerd Kanter, 65.27.