Foto: Deca Text&Bild

Duplantis vann trots obefintligt med sömn – dubbelseger för Ståhl

Armand Duplantis, 17, kom till Lag-SM i Borås direkt från Diamond League-galan i Lausanne där han kvällen före slutade sexa på 5.73. Trots obefintligt med sömn och lånade stavar vann han på 5.46. Daniel Ståhl blev enda individuella dubbelvinnaren på Ryavallen.

– Efter tävlingen i Lausanne kom jag till hotellet halv ett på natten, sedan åt vi och jag pratade ett bra tag med min kompis Sam Kendricks. Jag sov kanske 20-30 minuter innan bussen åkte 03.30 från hotellet, berättade ”Mondo”. Efter en timmes resa var vi på flygplatsen och kl 6 gick planet, säger Armand.
Och vad gjorde han vid ankomsten till Borås? Jo, han föreslog för lagledningen i Upsala IF att han inte bara skulle hoppa stav utan också ta längdhopp och springa 4×100 m!
– De tyckte kanske att jag såg trött ut, så det räckte med stavhoppet. Men klubben betyder mycket för mig och jag gillar den här tävlingen. Hemma i USA hade jag inte haft mer än två åskådare, säger Armand.

Lånade stavar
Han fick låna kortare stavar än vad han är van vid, men de var i alla fall av samma märke som han hans egna. Segerhöjden blev 5.46. Örgrytes Melker Svärd Jakobsson slutade tvåa på 5.26 i comebacken efter skadeproblem, men pressade ”Mondo” genom att försöka på 5.56. Det såg lovande ut för Melker.

Åter långt av Ståhl
Ende individuelle dubbelsegraren i Lag-SM var Daniel Ståhl som först vann diskus på 67.59 och sedan segrade i kula med halvmeter på 17.90.
– Jag gillar den här Lag-SM, säger Daniel. Det är riktigt kul att kunna bidra med så många poäng som möjligt till Spårvägen.
Han vann diskus på 67.59, uppnått i femte omgången.
– Vinden var så bra att jag ville prova så mycket som möjligt, fortsätter han, och det där kastet kändes riktigt bra. Till och med min tränare var nöjd. Och att slå arenarekord är aldrig fel. Jag har det i Irvine (Kalifornien) och Sollentuna också. Det får gärna bli flera.
I kula hade Daniel de tre längsta kulstötarna med 17.90 som bäst.
– Överraskande bra. Jag har ju inte rört en kula sedan i vintras.
På söndag kastar Daniel diskus i Londons Diamond League, därefter blir Karlstad GP 25 juli sista tävlingen före VM.

Och hur gick det i lagmatcherna?
Hässelby vann med sju poäng före Spårvägen vars svit på sex raka segrar därmed bröts. Spårvägen vann istället damguldet sex poäng före Hässelby vilket var klubbens första för kvinnor på 30 år!
Resultaten 
/Cege Berglund

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen