Karriärens andra lopp under 50 sekunder på 400 m häck för Carl Bengtström. Foto: Deca Text&Bild

Carl Bengström under 50 direkt i säsongsdebuten

Örgrytes Carl Bengtström, 21, årsdebuterade på 400 m häck på Folksam GP-galan i Göteborg på onsdagskvällen och rusade i mål som tvåa på utmärkta 49.85.

Carl tog guld på junior-EM på 400 m häck i Borås 2019 och vann i höstas Finnkampen på personliga rekordet 49.69 som gör honom till sjua genom tiderna i Sverige. I säsongsdebuten hemma på Slottsskogsvallen mötte Carl 2016 års OS-fyra Thomas Barr som ledde hela vägen och gled ifrån ytterligare på upploppet och var fem meter före i mål på 49.02 – nytt arenarekord. Men Carl gjorde karriärens näst bästa tid, bara 0.16 från det personliga rekordet. OS-nomineringsgränsen är 48.90.

”Bra säsongsstart”
– Ett väldigt bra lopp för att vara säsongsdebut. Jag har fått mer rutin nu, klipper häckarna bättre men orkade inte riktigt på slutet nu, säger Carl.
– Jag har lyft mig ett snäpp sedan förra sommaren. När det gäller OS så har jag kanske en chans att komma med på ungdomskriteriet, gör jag det så är det en bonus. Nu handlar det om att tävla mycket och komma in i det. Nästa lopp blir Sollentuna GP den 13 juni, säger Carl som har medaljchans på U23-EM i Estland i juli.
/Cege Berglund

Resultaten

Carl Bengtströms personbiografi på friidrottsstatistik.se

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen