Carl Bengtström svensk inomhusmästare på 200 m för andra gången. Foto: Deca Text&Bild

Carl Bengtström vann 200 m-duellen

Det gick riktigt fort i 200 m-försöken på lördagen där Faluns Zion Eriksson och Örgryte Carl Bengtström förbättrade sina personliga rekord med 0.05 resp 0.34 till nummer två resp tre genom tiderna i Sverige.
I finalen fick Zion bana fyra med Carl på banan innanför och det var jämnt i halva loppet.
Men i ingången till andra kurvan bröt Zion, muskelbristning eller i bästa fall kramp. Carl stormade mot mål och vann på 20.98 – 0.06 långsammare än i försöken och hans näst bästa tid.

Överlägsen seger
Segermarginalen blev hela sju tiondelar till tvåan Desmond Rogo, 21.65 och med bronset till Ullevis Rafael Tejada De Leon, 21.65.
Efter loppet joggade Carl bort till andra kurvan för att se hur det var med Zion som lindades av sjukvårdare som snabbt var på plats.
Guldet var Carls andra på 200 m inomhus efter tidigare seger 2020 då han satte det personliga rekord, 21.65, som gällde före årets mästerskap.

På väg mot Belgrad
Carl kommer springa 400 m på IVM i Belgrad om tre veckor vilket ska bli riktigt spännande. I fjol var han fyra på 400 m i inne-EM i Polen och har i vinter satte personligt rekord med 45.91.

K 200 m: Lisa höll för favorittrycket
I försöken på lördagen underskred fyra tjejer 24 sekunder vilket aldrig tidigare hänt på ett ISM. Alla fyra rymdes inom blott fyra hundradelar där Sverige-ettan Lisa Lilja var snabbast med 23.72 före sensationen Josefin Nilsson, Kalmar SK, som vann det första heatet på 23.73. Det var personbästa med fyra tiondelar och gör henne till elva genom tiderna i Sverige inomhus.

Sprang i blindo

I finalen hade Sverige-ettan Lisa bana sexa med Josefin på banan innanför och i andra kurvan såg det ut som att den sistnämnda ledde. Men ut på upploppet hade Lisa greppet samtidigt som Helsingborgs Julia Henriksson kom starkt.

Seger med åtta hundradelar
Lisa höll undan till en klar seger på 23.55 – bara 0.04 från pers – med silvret till Julia Henriksson, 23.63, och det var Elvira Tanderud som tog hem den hårda bronsfighten sedan hon hunnit ikapp och förbi Josefin – 23.93 mot 23.99.
Guldet var Lisas andra där det första kom 2019.

/Jonas Hedman

Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen