Med 66.74 gjorde Daniel Ståhl sitt näst bästa resultat i karriären och var bara 15 cm från det två år gamla personliga rekordet. Foto: Deca Text&Bild

Daniel Ståhl OS-kvalade i första tävlingen

VM-femman från Peking fick till en härlig start på säsongen då han natten till måndagen gjorde sin första utomhustävling för året och vann i Salinas, Kalifornien. Med 66.74 överträffade han OS-kvalgränsen med nästan två meter och är nu världstvåa!
– Härligt att få till det i första tävlingen! Det har gått väldigt bra på träning de senaste veckorna och målet var att klara OS-kvalgränsen och det gick ju bra! säger Daniel som sedan tidigare är OS-nominerad av SOK.
66.74 är 1.74 meter över SOK:s OS-kvalgräns och bara 15 cm från Daniels två år gamla personliga rekord. Serien: 64,5, 63, 66.74, ogiltigt, 65 och 66 meter. Tvåan i tävlingen hade 64.39.

Mätte bara längsta kastet
Även Daniels tränare Vésteinn Hafsteinsson var nöjd med resultatet med förundrad över arrangemanget:
– Märkligt att de bara mätte längsta kastet vilket innebär att vi inte har någon exakt serie. 66.74 var ett bra kast men ingen riktig fullträff. Daniel missade lite i mitten av rotationen så han kan bättre. Det har han visat på träning de senaste veckorna, berättar Vésteinn.
Det var riktigt bra förhållanden med 26-27 grader och bärande motvind. 66.74 innebär att Daniel går in som tvåa i världsstatistiken bakom amerikanen Sam Mattis, 67.45.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen