Nu har hon bara en enda svenska före sig på genom-tiderna-bästa-listan. Foto: Deca Text&Bild

Fanny Roos tvåa genom tiderna i kula

På lördagen genomfördes kultävlingen Star FM Shot Put på en uppbyggd bana på Vattentorget i Växjö alldeles intill Växjösjön. Nöjdast av alla var Atleticum Växjö SK:s Fanny Roos som vann tävlingen med en dryg meter på 17.58 och satte nytt personligt rekord med 22 centimeter. Stöten kom i tredje omgången och innebar att hon avancerade en placering på den svenska genom-tiderna-listan och nu bara har svenska rekordhållerskan Helena Engman (18.17) före sig! Fannys serie: x, 16.98, 17.58, 17.16, x, x.
Tvåa i tävlingen var Frankrikes Jessica Cerival, 16.37, och trea Italiens Julaika Nicoletti, 15.90. Övriga svenskor: 7) Maria Nilsson, IK Orient, 13.76; 8) Beatrice Lantz, IFK Växjö, 12.94.

Förbättrat sig med en halvmeter
Fanny stötte över 17 meter första gången i fjol (17.05) och förbättrade i vintras totalperset till 17.20. Det höjde hon till 17.36 i Helsingborg för 1,5 månad sedan och nu kom alltså ännu ett personligt rekord. Det betyder att hon förbättrat sig med en dryg halvmeter på ett år.
Fanny har en rad fina placeringar i juniormästerskap med fjärdeplatsen på JEM22 2015 som främsta merit. För en månad sedan mästerskapsdebuterade hon utomhus på EM i Amsterdam där hon var tjugonde tjej på 16.11.
Detta var första tävlingen i en minitour som fortsätter med tävlingar i Färjestaden på tisdag och Fannys födelseort Ljungby på fredag. Sedan väntar SM i Sollentuna 26–28 augusti.
/Jonas Hedman

Den svenska genom-tiderna-listan i kula

About Jonas Hedman

Jonas Hedman
Frilansskribent, redaktör, statistiker, grafiker och förläggare specialiserad på friidrott. Redaktör för årsboken FRIIDROTT och friidrottaren.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.