Delad sjua genom tiderna i Sverige inomhus tillsammans Arbrås Thomas Eriksson. Foto: Deca Text&Bild samt Jonas Hedman (lilla bilden)

Lysande hoppning av Fabian Delryd i Nordenkampen – EM-kvalade!

Nordenkampen i Tammerfors på lördagseftermiddagen resulterade i ett härligt lyft för Täbys Fabian Delryd som efter en strålande säsongsinledning fixade säsongsmålet genom att klara kvalgränsen till inne-EM i Belgrad! Drygt halvvägs in i landskampen leder Finland herrkampen på 61 poäng före Sverige 60,5, Danmark-Island 50 och Norge 49,5.
Damsidan: Sverige 67, Norge 55, Danmark-Island 52 och Finland 48.

Höjdhoppet dominerades av Täbys Fabian Delryd som tog 2.10 och 2.15 i första försöket och där säkrade segern eftersom ingen annan mäktade med höjden. Sedan gled han över 2.22 i andra vilket var personbästa följt av IEM-kvalgränsen 2.25 direkt i första!
Men totalpers med fyra centimeter var inte nog utan han begärde upp 2.28 där han hade ett bra försök i andra och sedan var riktigt nära i sista! Med 2.25 avancerade han till delad sjundeplats på den svenska genom-tiderna-listan inomhus.

Ståhl i toppform
Daniel Ståhl värmde upp med en diskustävling av högsta världsklass utom landskampen och kom sedan tillbaka några timmar senare och satte personbästa också i kula. I den tävlingen slutade han tvåa efter att ha inlett med 19.26 – innepers med 16 cm och bara tolv från totalperset från i somras.
I sista fick han på hela 19.60 och tog ledningen bara för att passeras av Arttu Kangas igen i sista med 19.73.
Men en utmärkt dag på jobbet för den gode Ståhl där 19.60 var totalpers med 22 cm och bara 15 från en plats på den svenska topp-10-listan genom tiderna.

Jättepers av debutanten Sara
I det kvinnliga 3000 m-loppet inledde 19-åriga landslagsdebutanten Sara Christiansson lugnt men avslutade riktigt bra och plockade tre placeringar sista 400 m fram till jätteperset 9:32.40. En sänkning av hennes bästa tid utomhus från 2016 med hela 53 sekunder vilket gav en slutlig tredjeplats. Även Frida Kristiansson satte pers med sina 9:45.38 som åtta.
Det blev rörigt i resultatlistan efter målgång men Sara var hur som helst trea i mål.

Fars på inledande 60 meter
Manliga 60 meter blev en riktigt lång(och)tråkig historia med sju (?) återkallningar där tekniken spelade en trist roll och uppenbarligen fallerade. Sulayman Bah diskvalificerades för tjuvstart efter en del palaver där funktionärerna inte verkade vara vän med starttekniken. För det såg inte ut som en tjuvstart på Sulayman  …
En återkallning senare blev han inplockad på banan igen (!) och fick göra ett nytt försök men diskvalificerades sedan slutgiltigt. Även Danmarks Festus Asanta och Finlands Markus Skyttä hann diskvalificeras innan fältet till slut kom iväg i sjunde (?) försöket.
Odain Rose, som noterat 6.85 i förtävlingarna utan att ha gått för fullt, fick en riktigt bra start och höll undan hela vägen in till seger på svenska årsbästat 6.68!
– Jag är riktigt nöjd, inte minst med tanke på alla omstarter! säger Odain vars personliga rekord är 6.62.

Omlopp någon timme senare
Strulet med startutrustningen gjorde att det till slut blev omlopp med alla deltagare någon timme senare och det som först var en svensk seger för Odain Rose på 6.68 byttes till en fjärdeplats och 6.76.
Men Sulayman slutade tvåa på 6.75 bakom vinnaren Eetu Rantala, 6.70, så det blev fler blågula poäng jämfört med första loppet.

13 poäng på 60 meter
På kvinnliga 60 m gjorde Örebros Elin Östlund och Spårvägens Gladys Bamane stabila insatser som tvåa-trea på 7.46-7.48. Det var 0.05 respektive 0.04 från pers.
Resultaten
/Jonas Hedman

Läs även:
Jättekast i diskus av Daniel Ståhl

K 60 m – Elin Östlund och Gladys Bamane

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen