Max Hrelja och coach Niklas Fernström som har stor del i framgången. Foto: Jonas Hedman

Max Hrelja till semifinal efter personligt rekord

Malmö AI:s Max Hrelja har en fantastisk säsong bakom sig med nästan alla lopp på 110 m häck under fjolårsperset. Och när det verkligen gällde på VM i Budapest så satte han personligt rekord med 13.42 – blott sju hundradelar från svenskt rekord.

Max hade bana sju i det femte och sista försöksheatet och efter en ovanligt bra start var han som vanligt stark på andra halvan. Det räckte ända till fjärde plats och därmed avancerade han till semi på placering. Imponerande med tanke på att han hade det åttonde bästa årsbästat i fältet.
Det personliga rekordet på 13.43 som Max gjort två gånger denna sommar förbättrades nu med en hundradel.

Svenskt rekord i semin?
– Det var varmt och riktigt nervöst. Men jag tog ett djupt andetag och tänkte att det här har jag gjort många gånger. Jag har varit i mitt livs form hela sommaren men att göra det även i VM-försök är inte självklart så jag är stolt, säger Max till Cmore.
– Jag siktar på en låg 13.30-tid i semin.
Det skulle i så fall betyda nytt svenskt rekord.

Bra lopp av Joel
Joel Bengtsson lottades till första heatet och gjorde ett bra lopp på bana fem. Klockan stannade på 13.68 som räckte till sjätte plats i heatet. Vann gjorde Jamaicas Hansle Parchment på 13.30. De fyra främsta i varje plus fyra tider avancerar till semi och Joels tid kommer inte att räka.
Han hade åttonde bästa årsbästat i fältet och blev alltså sexa så helt okej insats. Till årsbästat fattades 0.13 och till det personliga rekordet 0.14.
Snabbast av alla i försöken var USA:s Grant Holloway med 13.18 och för att gå vidare krävdes 13.56. Max hade 16:e bästa tid totalt av 44 startande och Joel den 30:e bästa.
Semifinalen äger rum på måndag kl 20.05.

/Jonas Hedman

Resultaten

Läs även:
Max och Joel – MAI-löpare redo för VM-debut

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen