Siktet är inställt på 6.19 i Bryssel ikväll för Armand Duplantis. Foto: Deca Text&Bild

Mondo Duplantis mot världsrekordet i Diamond League ikväll

Fredag kväll genomförs säsongens näst sista Diamond League-final och platsen är Bryssel. Armand Duplantis jagar världsrekordet i stav och Lovisa Lindh en finalplats på 800 m. Sportkanalen och C More sänder från kl 19.30.

OS-mästaren Mondo Duplantis gjorde i Paris Diamond League i lördags sin nionde sexmeterstävling för året och tog sin trettonde seger. Detta efter att ha testat världsrekordhöjden 6.19.
Ikväll har han en ny chans då han på King Baudouin-stadion möter bland annat OS-tvåan Chris Nilsen supertalangen Timur Morgunov Ryssland som nu åter fått dispens att tävla internationellt.

Lovisa har siktet inställt på DL-finalen
På 800 m jagar Lovisa Lindh en plats i Diamond League-finalen i Zürch nästa vecka och behöver för att lyckas med det vara sexa eller sjua i kväll. Just nu är hon elva i sammandraget och de åtta bästa kvalar in till finalen.
Hon möter bland annat tvåan och fyran från OS i Tokyo, Keely Hodgkinson och Jemma Reekie.

Världsrekordförsök
Sifan Hassans världsrekordplaner för Bryssel gällde först 10 000 m men har ändrats och satsar nu på sin egen två år gamla mile-notering. Farthjälp är beställd i form av 2:06 på 800 m och 2:37 på 1000 m som förhoppningsvis ska ta henne ner under de 4:12.33 som hon noterade i Monaco för två år sedan.
På 1500 m finns ingen Jakob Ingebrigtsen men väl storebror Filip.
/Jonas Hedman

Sportkanalen och C More sänder 19.30–22.00

Svenskarna
19.20: M Stav – Armand Duplantis
21.51: K 800 m – Lovisa Lindh

Startlistor och live-resultat

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen