Anna Silvander. Foto: Deca Text&Bild

Rekordtidig säsongsdebut av Anna Silvander

IFK Lidingös Anna Silvander, 23, gjorde karriärens hittills bästa säsongsdebut då hon i Boston-förorten Allston på lördagen noterade 2:03.94 i ett mixedlopp på 800 m.

Anna tränar sedan i höstas i Boston tillsammans med några tjejer i New Balance-teamet och att träningen har gått bra förstår man av att hon nu direkt i första loppet bara var 0.58 från det knappt två år gamla inomhusperset satt på inne-SM i Sätra 2015. Visserligen var det i ett mixedlopp med bra draghjälp men eftersom det säkert återstår flera tävlingsförberedande pass så är detta bra! Anna var sjua i loppet – 0.01 före träningskompisen Megan Krumpoch – som vanns av en kille på 1:57.22.

Spännande innesäsong väntar
Annas personliga rekord utomhus är 2:02.53 från JEM22 i Tallinn 2015 då hon var femma. I somras missade hon det personliga rekordet med endast 0.04.
Det ska bli spännande att se vad Anna kan göra på 800 m i Europa i vinter där inne-EM i Belgrad är den största tävlingen. För två år sedan i Prag nådde ju Anna semifinal i mästerskapsdebuten och var då inofficiell sjua.
Resultaten
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen