Lucas Bolin, t v, når mållinjen aningen före Jean-Christian Zirignon och därmed gick SM-guldet på 4x100 m till Ullevi och silvret till Malmö AI. Foto: Deca Text&Bild

Stafett-SM: Ullevi-guld på 4×100 m efter dramatik

Det blev en riktigt spännande medaljfight på manliga 4×100 m på stafett-SM i Göteborg som slutade med att de tre främsta kom i mål inom 14 hundradelar. Snabbast av alla var Ullevi FK med 40.45.

Stafettmästerskapen genomfördes på Slottsskogsvallen i 14 grader, mulet och regn till och från. Åtta anmälda lag innebar direktfinal på 4×100 m där fjolårets dubbelvinnare Malmö AI även denna gång hade två lag med.
Deras andralag försvann i slutet på andra sträckan när 400 m-specialisten Nick Ekelund-Arenander drabbades av en skada och inte kunde gå för fullt fram till växlingen.

Utmärkt slutsträcka av Lucas Bolin
En bra kurva på tredjesträckan resulterade i att Ullevis Alexander Lesser och Örgrytes 400 häckspecialist Carl Bengtström kom ut på upploppet i ledning sida vid sida på bana tre respektive fyra. Ullevis Lucas Bolin och Örgrytes Jonathan Carbe stormade nedför upploppet samtidigt som MAI:s Jean-Christian Zirignon på bana två närmade sig hela vägen och alldeles på slutet hann förbi Örgryte.
Men Lucas höll undan och därmed gick guldet till Ullevi på 40.45 mot 40.56 för MAI och 40.59 före Örgryte. Bronstiden är den bästa någonsin i stafett-SM.
Segern var Ullevis fjärde på de senaste fem åren. Hässelby slutade fyra på behörigt avstånd, 41.95, MAI:s andralag femma på 43.11 och IFK Göteborg sexa på 44.81 medan Mölndal och Västerås bröt.

Kvinnor: Överlägset guld för Malmö AI
Även på kvinnliga 4×100 m blev det direktfinal eftersom åtta prickat av sig. Storfavorit var Malmö AI eftersom de hade tre med i det vinnande finnkampslaget helgen före – Wilma Rosenquist, Nikki Anderberg och Daniella Busk som kompletterades med Linnea Killander.
Efter en omstart kom fältet iväg i andra försöket och MAI tog ledningen på bortre lång och sedan rann Daniella Busk och Linnea Killander ifrån till en nästan två sekunder stor seger på 45.05. Det var bara sju tiondelar från deras eget sju år gamla svenska klubblagsrekord trots förhållanden som inte var optimala.
Silvret tog Ullevi på 46.92, 14 hundradelar före IF Göta som i sin tur var en sekund före Örgryte. Spårvägen, som tagit tre av de fyra senaste årens guld, ställde upp med ett K45-lag som slutade åtta på 51.60.
Resultaten
/Jonas Hedman

Så gick det på 4×800 m

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen