Daniel Ståhl kastade över 69 meter för andra gången i år och överträffade samtidigt in tränare Vésteinn Hafsteinssons 33 år gamla arenarekord. Foto: Deca Text&Bild

Suverän finalseger i Diamond League för Daniel Ståhl

Andra dagen av Diamond League-finalen i Zürich genomfördes på Letzigrund och där visade den segermaskinen Daniel Ståhl åter sin styrka. Seger med en dryg meter på 66.49.

Årets näst viktigaste – och mest penningstinna – tävling var en uppgörelse mellan sex man där Daniel tog ledningen i första omgången med 66.49. Sedan följde tre kryss där han klev över i första och drog de andra två uppe i burens högra hörn. Ett hörn som lutade in  över sektorngränsen på ett regelvidrigt sätt.

Ledning tävlingen igenom
I femte omgången ökade tre man varav Kristjan Ceh mest – till 65.39 följd av Fedrick Dacres 65.33.
Simon Pettersson inledde med två ogiltiga, kastade 61.44 i tredje och sedan 63.31. Det förde upp honom på tredje plats men han passerades direkt av Kristian Ceh och Andrius Gudzius. Det blev till slut en femteplats för Simon på 63.68.

”Jag hade velat kasta längre”
Final 3 var glädjande nog struket i finalen och alla fick göra sex kast. Sista omgången inleddes med fyra kryss, Ceh kastade 64.07 och med segern klar drog Daniel skivan åter i högra burgaveln.
– Det viktiga idag var att vinna så det är jag nöjd med. Men jag hade velat kasta lite längre. Jag var lite för ivrig så tekniken stämde inte helt. Men kul med så mycket publik, säger Daniel till SVT.
– Jag är väldigt nöjd med säsongen som helhet. Det var svårt att ladda om efter OS-guldet men det är väldigt kul att tävla nu, säger Daniel som har några tävlingar kvar innan säsongen är över.

Tredje DL-titeln
Segern var Daniels fjärde på fyra starter i Diamond League denna säsong och tredje finalsegern efter tidigare DL-finalsegrar 2016 och 2019. Därmed vann Daniel sin andra raka eftersom det på grund av pandemin inte blev någon final i fjol.
Ceh slutade tvåa på 65.39, Dacres trea på 65.33 och Simon Pettersson femma på 63.68.

30.000 dollar i förstapris
Förstapriset var 30.000 dollar, motsvarande 261.000 kr. Det firade han med svenska flaggan efter att ha gratulerats av bland annat kvinnliga diskusvinnaren Valerie Allman som kastade hela 69.20.

Resultaten

Läs även:
Seger för Thobias Montler i Diamond League-finalen
Högintressant Diamond League-final med sju svenskar

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen