Fantastisk slutsträcka på 4x400 m av tjejen i rött!

Allt är möjligt i stafett – dramatik på högsta nivå!

Stafett är alltid stafett som det brukar heta och det är aldrig över förrän pinnen är i mål. Ett bra exempel på det är detta filmklipp från de irländska IUAA-mästerskapen i Dublin i april 2016 där vi får se sista växlingen på kvinnliga 4×400 m där fältet är synnerligen utspritt. Men det blir en på alla sätt fascinerande slutsträcka och ett gastkramande upplopp där uttrycket ”oerhört spännande” sällan passat så bra!
Tjejen som går ut som tvåa långt efter ledarinnan, Michelle Finn, tävlade i OS 2012 och går till slut upp i ledning men det är inte hon som för sitt lag till seger. Håll extra koll på tjejen i röd dress och njut av de engagerade kommentatorerna!

Det 1:11 minuter långa klippet:

Originalklippet är 4:28 minuter och har setts av 3,2 miljoner sedan det lades upp på Youtube i april. Tävlingen ägde för övrigt rum på Morton Stadium – samma arena som Sverige tävlade på i Lag-EM:s andradivision i juni 2013 då det regnade så mycket.

Vem är då tjejen i rött på slutsträckan?
Jo, hon heter Phil Healy och är född 1994. Hon vann irländska mästerskapen på 100 m på personliga rekordet 11.49 2014 och var samma år med i det irländska 4×100-laget som åkte ut i försöken i Zürich-EM. På 400 m har hon som bäst gjort 53.58 vilket var i början på juni 2016 och i somras sprang hon andrasträckan i Irlands 4×400-lag på EM i Amsterdam som dock inte tog sig vidare.
Hon kommenterade själv sin stafettsträcka på twitter med orden ”Hello lactic! Great to run the last leg for @uccathletics 4×4 and end up getting the win … And also a few grazes”.
/Jonas Hedman

Hela loppet i det 4:28 minuter långa klippet:

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen