Sexa genom tiderna på 10 km väg, fyra genom tiderna på 3000 m hinder och tvåa genom tiderna på 5 km väg. Foto: Deca Text&Bild

Vidar Johansson fyra sekunder från svenskt rekord

I Monaco på söndagen fick OS-löparen på hinder, Ullevis Vidar Johansson, till ett bra lopp på 5 km väg då han med 13:46 var blott fyra sekunder från det svenska rekordet.

Vidar fick i somras ett stort lyft på 3000 m hinder då han med 8:18.31 kvalade in till OS i Tokyo. I år debuterade han med 28:40 på 10 km väg i Spanien i början på januari och gick in som sexa genom tiderna i Sverige. Nu kom ett ny jättesänkning då han med 13:46 var bara fyra sekunder från David Nilssons 1,5 år gamla svenska rekord.

Tvåa genom tiderna
Vidar var trea i loppet, bara fyra sekunder från segern, och är nu tvåa genom tiderna i Sverige på den relativt nya rekorddistansen, en sekund före Kalle Berglund som gjorde 13:47 i Jordbro i våras.
Vann loppet i Monaco gjorde blott 17-årige dansken Axel Christensen på danska juniorrekordet 13:42 sedan det ett år äldre landsmannen Joel Ibler Lillesø hängt med förbi 3 km-markeringen men bröt före 4 km. Ibler Lillesø satte i Sollentuna för två veckor sedan junioreuroparekord på 3000 m med 7:48.34.

/Jonas Hedman

Resultatlistan

Läs även:
Svenskt rekord av Meraf Bahta – lysande tider av Suldan och Vidar

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen