Carl Bengström klar för semifinal på 400 m häck efter 49.64 i försöken. Foto: Deca Text&Bild

Carl Bengtström enkelt vidare till VM-semifinal

400 m häck-försöken på VM i Eugene bestod av fem heat där Örgrytes Carl Bengtström sprang i det sista. Han gjorde allt rätt och nådde målet som trea på 49.64. Därmed är han vidare till söndagens semifinaler.

Carl lottades till bana åtta och fick springa nästan hela loppet i blindo – det vill säga han såg ingen förrän på upploppet. Åt amerikanen Khallifah Rosser, med ett färskt personbästa på 47.65, var inget att göra men till slut skilde det bara två hundradelar mellan de tre främsta med Nederländernas Ramsey Angela tvåa.

Favoriterna imponerade
Carl hade den 15:e bästa tiden. Snabbast var Estlands veteran Rasmus Mägi med 48.78, men även de tre stora favoriterna imponerade. OS-mästaren och världsrekordhållaren Karsten Warholm skadade ena låret för en dryg månad sedan men av det såg man ingenting i försökenlö Han vann sitt heat övertygande på 49.34.
Det gjorde även OS-tvåan Rai Benjamin (49.06) och OS-trean och årets världsetta Alison Dos Santos (49.41).

Semin blir eldprovet
Semifinalen blir eldprovet för Carl som då kan komma att behöva sänka sitt personliga rekord på 48.52. Men han har absolut kapacitet att ta sig till final om allt stämmer. Semifinal måndag morgon kl 03.00 svensk tid.

Hårfin finalmiss för Maja
I höjdkvalet tog Maja Nilsson tre raka höjder till och med 1.87 i första försöket. 1.90 klarade hon i tredje och 1.93 inte alls. Därmed slutade hon på delad 15:e plats och missade finalen. För avancemang krävdes 1.90 i första.

/Jonas Hedman

Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen