Årsbästa direkt i första kvalhoppet för Khaddi Sagnia som är klar för OS-final. Foto: Deca Text&Bild

Lysande OS-kval av Khaddi Sagnia

Ullevis Khaddi Sagnia gjorde allt rätt i OS-kvalet i längd i Tokyo natten till söndagen då hon direkt i första hoppet flög 6.76 och är klar för final.

De fantastiska svenska framgångarna fortsatte i längdkvalet där Khaddi Sagnia gjorde precis som Thobias Montler och tog sig till längdfinal. Hon inledde på bästa sätt genom att i vindstilla överträffa kvalgränsen 6.75 med en centimeter. Detta efter att ha givit bort en decimeter på plankan vilket innebär att det var ett 6.85-hopp i effektiv hopplängd. Därmed kunde packa ihop sina saker och börja ladda för finalen.

Sjua totalt
Khaddi slutade trea i grupp A och sjua totalt. Längst nådde Serbiens Ivana Spanovic med 7.00 och för att bli en av de tolv finalisterna krävdes 6.60.
– Uppvärmningen kändes bra och jag är otroligt glad att vara i min första OS-final. Titthålsoperationen i maj har gjort att jag inte kunnat hoppa så mycket och det har varit mycket rehab. Men på förlägret i Fukuoka fungerade det bra, säger en strålande glad Khaddi till Discovery+.
– Nu är jag klar med steg ett och ska fokusera för fullt på finalen.

Årsbästa när det behövdes som bäst
6.76 är årsbästa för Khaddi som på grund av ett ingrepp i knät i början på maj bara gjort två tävlingar denna sommar där tidigare bästa var 6.72 från Bauhaus-galan den 4 juli. Hon tog ju i mars sin första mästerskapsmedalj i och med bronset på inne-EM i Polen och visade att hon är tillbaka i samma form nu.
Khaddis personliga rekord är 6.92 från i höstas och det ska bli spännande att följa henne i finalen som äger rum på tisdag kl 03.50 svensk tid.
/Jonas Hedman

Läs även:
Osannolik OS-final i diskus – dubbelseger för Daniel och Simon
Mondo Duplantis enkelt vidare till final
Fanny Roos säkerheten själv i kulkvalet
Daniel Ståhl imponerade i OS-kvalet – rysare för Simon Pettersson

Resultat
K Längd kval

Svenska resultat

Då tävlar svenskarna

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen