Foto: Deca Text&Bild

Daniel Ståhl gör årsdebut på Raka Spåret i Sätra och har ett tydligt mål med innesäsongen

Fjolårets världsetta i diskus, Spårvägens Daniel Ståhl, gör årsdebut i Raka Spåret i Sätra på lördag 4 februari. Då handlar det om kula och målet är att kvala in till inne-EM i Belgrad i början på mars.

Daniel stöter kula då – en gren han vunnit SM i de två senaste åren. I somras satte han personligt rekord på just SM i Sollentuna då han dagen innan världårsbästat i diskus stötte 19.38. Det följde han upp med att bli trea i Finnkampen.
För att kvalificera sig för inne-EM krävs 19.80 och det bör han han kapacitet för eftersom träningen fungerat bra hela hösten och vintern. Planen är att också stöta kula i Nordenkampen i Tammerfors den 11 februari och då kommer Daniel också att kasta diskus inomhus. Den grenen inte ingår dock inte i landskampen.

Kvinnliga Sverige-ettan kommer
Kultävlingen i Raka Spåret lördagen den 4 februari kommer att bli riktigt bra med flera av de bästa nordiska kulstötarna. Förutom Daniel märks finländaren Arttu Kangas som har ett personligt rekord på 20.31.
Den kvinnliga Sverige-ettan Fanny Roos från Växjö kommer också. Hon satte i somras personligt rekord med 17.58 vilket placerar henne tvåa på den svenska genom-tiderna-listan.
All info om Raka Spåret i Sätra lördag 4 februari
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen