Khaddi Sagnias sjätteplats i längd är Sveriges bästa mästerskapsplacering i kvinnlig längd utomhus sedan Carolina Klüft var VM-femma för fem år sedan. Foto: Jonas Hedman

En leende EM-sexa trots att medaljen var såååå nära

Khaddi Sagnia slutade sexa i längdfinalen i Amsterdam på 6.59 vilket är hennes bästa placering hittills i ett mästerskap. Då blev hon glad, men inte nöjd.
– Mitt första mål var att gå till final, det andra att få hoppa alla sex omgångarna. Det lyckade jag med, sa hon, men resultatmässigt är jag inte nöjd.

Snuddande nära medalj
6.59 innebar att hon var sex centimeter från bronset.
– Sjukt att det inte behövdes mera för att ta medalj. Christian Olsson visade mig hoppet på TV-monitorn och jag grät inombords, säger Khaddi och skrattar. Jag hade ett riktigt långt övertrampshopp, men det är ingen tröst. Jag vill inte veta hur långt det är när jag trampar över, det är de andra hoppen som räknas.
– Jag har inte riktigt säkerheten att hoppa långt och när det blåser så här mycket så blir det extra svårt. Men det kommer, det vet jag. Nu vill jag hem för att träna på det som inte är riktigt bra ännu, särskilt början på ansatsen.

Hoppar i Göteborg GP 15 juli
Närmast står Folksam Grand Prix på Slottsskogsvallen på programmet som avgörs hemma i Göteborg kommande fredag, men det låter på Khaddi som att hon helst vill träna.
– Vi får se, det är ju lag-SM att tänka på också, det går inte att bestämma något förrän vi kommit hem. Min tränare (Katrin Klaup) var nöjd, men vet också vad som behöver göras.
/Cege Berglund

De bästa svenska mästerskapsplaceringarna utomhus i kvinnlig längd
OS
Brons
Ann-Britt Leyman, Kvinnliga IK Sport, London 1948

VM
5:a Carolina Klüft, IFK Växjö, Daegu, KOR, 2011
7:a Khaddi Sagnia, Ullevi FK, Peking 2015
8:a Erica  Johansson, Mölndals AIK, Aten 1997

EM
5:a Erica Johansson, Mölndals AIK, Budapest 1998
6:a Ulla-Britt Althin, Oslo 1946
6:a Carolina Klüft, IFK Växjö, Göteborg 2006
6:a Khaddi Sagnia, Ullevi FK, Amsterdam 2016
7:a Greta Magnusson, Oslo 1946
8:a Erica Jarder, Spårvägens FK, Zürich 2014
8:a Inga Broberg, Stockholm 1958

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen