Sexa i tredje semifinalen på 1:46.25. Foto: Deca Text&Bild

Härligt offensiv löpning av Andreas Kramer i VM-semifinalen – inte långt från en finalplats

Det var riktigt tuffa förutsättningar för Andreas Kramer i 800 m-semifinalen på VM i London där de två främsta i varje plus två tider gick vidare. Men han gjorde verkligen vad han kunde och hängde med världseliten in på upploppet och blev till slut sexa i heatet på 1:46.25 – bara fyra tiondelar från final.

Bara att ta sig till semifinal var riktigt bra av 20-årige Andreas Kramer som gjorde VM-debut. Efter höga 51 sekunder halvvägs tappade han några placeringar på upploppet men gjorde ändå sin fjärde bästa tid i karriären. 1:46.25 innebar en inofficiell tolfteplats i hela VM.
– Planen var att ta täten efter 200 m, även om man möter riktigt tufft motstånd så får man inte visa för mycket respekt. Men de öppnade riktigt fort så det var svårt att få spets. Det var lite knuffar men jag tyckte att jag visade att jag ville ha en plats där uppe ändå, säger Andreas.

Hade inte riktigt krafterna på slutet
– Det är alltid tråkigt att bli utslagen men jag är nöjd ändå. Det var ett tufft lopp och jag fick slita rätt mycket hela vägen, men det fick de andra också. Jag ville utmana på slutet men hade inte riktigt krafter att ta en finalplats på tid, säger Andreas.
– Sammantaget kan jag inte vara annat än nöjd! Före säsongen hade jag inte trott att jag skulle ta mig i en semifinal i VM. Det känns bra att ha presterat så bra även om jag är utslagen. Det hade såklart varit riktigt kul att ta en finalplats men detta är också bra.

Unik svensk VM-debut
Andreas blev nu förste svensk genom tiderna att gå till semifinal på ett VM utomhus. Senast en svensk var i semifinal på ett OS var för 53 år sedan och senast en svensk var i OS-final var i Helsingfors 1952 då Lars-Eric Wolfbrandt slutade åtta.
Det känns som att det är något som Andreas kan förverkliga i framtiden, han är ju faktiskt bara 20 år och detta hans första globala mästerskap!
Nu väntar SM i Helsingborg i slutet på augusti och sedan Finnkampen på Stockholms Stadion 2-3 september och kanske ytterligare något lopp.
– Men först ska jag varva ner lite!
/Jonas Hedman

Läs även:
Tredje raka loppet under 1:46 – Andreas är klar för VM-semi!

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen