Personligt rekord med hela 1.84 meter!

Ida Storm snuddade vid svenskt rekord

På lördagen inleddes European Throwing Cup som i år arrangeras i Las Palmas på den spanska ön Gran Canaria. Sverige ställer upp med nio aktiva och det var ytterst nära att det blev svenskt rekord i slägga på lördagen tack vare MAI:s Ida Storm. Hon kastade hela 70.97 och var bara två centimeter från rekordet!

Ida kastade 67.70 på Irland för en månad sedan och förbättrade några dagar senare sin Sverige-bästa-notering i viktkastning med över metern till hela 23.73 så att hon är i form vet vi. 70.97 är en förbättring av hennes personliga rekord med nästan två meter och hon blev nu andra svenska över 70 meter.
Resultatet är bara två centimeter från Tracey Anderssons svenska rekord satt på i Bottnaryd i somras och till sommarens VMkvalgräns till VM fattades bara ytterligare en centimeter. Ida serie: 66.85, 70.97, x, 69.48, x, 63.02 vilket innebar seger i B-poolen med nästan fem meter.
Huddinges Eleni Larsson nådde 63.64 i sin årsdebut.

Fanny bekräftade formen – pers av Jakob
M22- och K22-klasserna avgörs i Vecindario fyra mil söder om huvudstaden Las Palmas. I K22 vann Fanny Roos kula på 17.53 uppnått i fjärde omgången efter att ha haft ytterligare två stötar över 17 meter. För åtta dagar sedan slutade hon fyra i inne-EM i Belgrad på 18.13 – tangerat svenskt inomhusrekord.
I M22 diskus förbättrade Jakob Gardenkrans sitt personligt rekord med hela 2.5 meter till 56.83 och slutade fyra. Det är 25-26 grader varmt och i diskus var det bra vindar vilket bidrog till att Jakob hade ytterligare två kast över 56. Under eftermiddagen väntar seniortävlingen med bland annat fjolårets världsetta Daniel Ståhl och OS-finalisten Axel Härstedt. 
Resultaten
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen