Khaddi Sagnia hade en dag då ingenting stämde. Foto: Deca Text&Bild

Inget avancemang för Khaddi Sagnia i längdkvalet

OS-debutanten Khaddi Sagnia, 22, fick det inte att stämma i längdkvalet i Rio natten mot onsdagen svensk tid och fick bara med sig 6.25. Därmed blev hon fjärde svenska under tisdagen som inte tog sig vidare från försök/kval. Khaddi inledde med 6.03 med tre centimeter kvar på plankan i ett hopp där hon fick överrotation. I andra missade hon plankan helt och gav bort 26 centimeter och landade på 6.25, alltså 6.51 i effektiv hopplängd. Tredje och sista resulterade i ett övertramp med sju centimeter. Därmed slutade hon på 27:e plats av 38 startande.
– Det kändes bra före tävlingen men sedan gick det så dåligt och jag är ledsen över resultatet. Målet var ju att ta mig till final, säger Khaddi till Viasat.
Det blev en lite blek kvaltävling där endast tre tjejer klarade direktkvalet 6.75 och där 6.53 räckte för att bli en av de tolv finalisterna.

Inte samma stabilitet som 2015
Khaddi var sjua på VM i fjol på tangerade personliga rekordet 6.78, skadade sig i direktfinalen på inne-VM i vintras och var sexa i EM-finalen i Amsterdam för en dryg månad sedan då hon hoppade 6.59. Hoppningen har inte varit lika stabil i sommar även om hon satte årsbästa med 6.70 i sista tävlingen före OS som var hemma i Göteborg i mitten på juli.
Men Khaddi tappade viktig träning under våren då hon fick rehabilitera låret som hon skadade på inne-VM i Portland i mars vilket kan vara en förklaring till att hon inte haft samma stabilitet som 2015.

Spanovic och Reese imponerade
Av de som klarade 6.75 imponerade Ivana Spanovic (6.87 i första) och regerande OS-mästarinnan Brittney Reese (6.78 i första) mest men även Malaika Mihambo (6.82) och regerande världsmästarinnan Tianna Bartoletta (6.70) hoppade bra. Finalen avgörs natten mot torsdag kl 02.15.
Resultaten från längdkvalet
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen