Foto: Deca Text&Bild

OS-mästaren besegrade Ståhl i Umeå

När Daniel Ståhls mobiltelefon ringde i lördags förmiddag visade det sig vara regerande olympiske mästaren och trefaldige VM-vinnaren Robert Harting.
– Han undrade om jag kunde hjälpa honom in i Folksam Challenge-tävlingen i Umeå påföljande tisdag och sex timmar senare var det klart! säger Daniel som vid det här laget blivit kompis med i princip alla i världseliten i diskus.
Dagen efter vann Harting tyska mästerskapen i Kassel på lysande 68.04 och flög dagen efter till Umeå. På tisdagskvällen var det duggregn och bara 11-12 grader på Campus Arena men lagom till start slutade regnet. Harting visade varför han är en av de bästa diskuskastarna genom tiderna genom att vräka iväg 2 kg-skivan 65.22 i första, 65.28 i tredje och 66.48 i fjärde. Därmed slog han Daniel Ståhls banrekord från 2014.
– Robert visade verkligen klassen och det var kul för honom att få komma hit och slå oss svenskar, säger Daniel.
Tvåa slutade David Wrobel på persnära 63.07 medan det blev en tredjeplats för Daniel på 62.86 i sist omgången sedan han inlett med 62.61.
– Två godkända och fyra kryss var ganska stabilt. Det slutade regna precis före tävlingen men det var ingen vind. Jag hade ett kast på knappt 65 meter i tredje men var uppe några millimeter på kanten med hälen. När tekniken stämmer bättre så blir det längre, säger Daniel.
Hammarbys australiensare Benn Harradine fyra på 61.41 medan Niklas Arrhenius 60.68 räckte till femte plats. Simon Pettersson nådde 58.86 och Leif Arrhenius 57.69.

”Ni är alla hjärtligt välkomna till Sollentuna”
Daniel trivdes på Campus Arena där han 2014 vann sin första SM-titel. Nu blev han av med banrekordet men var glad ändå.
– Det är alltid kul att komma hit! Jag är halvnorrlänning och har många vänner här!
– Här kommer en hälsning till alla: På tisdag den 28 juni är ni alla hjärtligt välkomna till Sollentuna GP. Inträdet är 150 kr för vuxna och 70 för ungdomar och pensionärer. Tävlar gör bland annat OS-mästaren i diskus, Robert Harting, och Daniel Ståhl!
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen