Tuff VM-semifinal på 60 m för Claudia Payton. Foto: Deca Text&Bild

IVM: Antiklimax – Claudia diskvalificerad i semin

Efter personligt rekord i VM-försöken på 60 m, 7.21, blev semifinalen något helt annat. Claudia ryckte i starten och diskvalficerades.

– Jag är väldigt besviken och ledsen. Det var flera som rörde på sig före startskottet men de valde att ta ut spanjorskan. Det syns ju på filmen att det är jag som rycker. Jag vet inte om diskningen beror på att jag släppte en fot, säger en väldigt besviken Claudia.
– Det är första gången jag tjuvstartar i hela min karriär och det här var helt fel tillfälle för det. Det är ganska jobbigt när publiken på det sätt de gjorde.

Spanjorskan i tårar
Claudia hade bana åtta i den tredje och sista semifinalen med spanjorskan Pérez på banan innanför. Det var tydligt att det var Claudia som ryckte och det märkliga var att det var spanjorskan som först plockades bort.
Men hon fick återvända till startblocken men kunde störd av incidenten inte göra sig själv rättvisa när skottet gick och slutade sexa på 7.20. Detta 0.04 från sitt personliga rekord som inte heller det hade räckt för avancemang. Men hon fällde lika många tårar som Claudia i den mixade zonen. Någon svensk protest var aldrig aktuell att lämna in eftersom hon hade en reaktionstid på -0.329.

Kemppinen snuddade vid final
Snabbast av alla var polska världsettan Ewa Swoboda med 7.03, samma tid som USA:s Mikiah Brisco. För final krävdes 7.14 på tid vilket Finlands Lotta Kemppinen var fyra hundradelar ifrån. Danska rekordhållerskan (7.24) Ida Karstoft hade 7.30.

Matchade sin ranking
Claudia hade 20:e bästa årsbästat med sina 7.24 när VM började och satte i försöken personligt rekord med 7.21 och avancerade till semi på placering. En bra VM-debut men det är förstås svårt att vara glad när man blir diskad.

/Jonas Hedman

Resultaten

Mer från inne-VM i Belgrad:
Till slut kom fullträffen – VM-silver för Thobias Montler
Carl Bengtström imponerade stort – är i VM-final på 400 m
Fanny Roos hittills bästa – fyra i VM-finalen
Antiklimax – Claudia Payton diskvalificerad
Lysande lopp av Andreas Kramer – är i sin första VM-final
Carl Bengtström näst snabbast i 400 m-försöken
Fullträff av Payton på 60 m – nära det 44 år gamla svenska rekordet
”Försöken blir som en final – det handlar om att ge allt”
Nu börjar jakten på det äldsta rekordet

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen