Jämnt på mållinjen med Carl Bengtström före Jamaias Taylor och Spaniens Hortelano-Roig. Foto: Deca Text&Bild

IVM: Carl Bengström näst snabbast i försöken

Örgrytes Carl Bengtström gjorde IVM-debut i Belgrad och tog sig inte utan problem fram till heatseger på 400 m på 46.45 – förmiddagens näst bästa tid. Detta trots att han har en förkylning i kroppen.

Carl var för ett år sedan fyra på inne-EM i Polen bara tiondelar från medalj och har i vinter sänkt sitt totalpers till 45.91. I VM-försöken i Stark Arena lottades han till bana sex i det femte och sista heatet och det var de två bästa i varje plus två tider som gick vidare.
In på gemensam bana var Jamaias Taylor och Spaniens Hortelano-Roig före med den förstnämnda främst på 21.35 med Carl två tiondelar bakom.

Stark avslutning
Carl låg trea hela andra varvet och fick på så sätt en störningsfri resa. In på upploppet vek han ut och efter lite armbågar passerade han båda och var tre respektive fyra hundradelar före i mål.
– Jag visste att det skulle bli tufft eftersom två av killarna har gjort 44 sekunder utomhus. Så jag fick släppa förbi dem in på gemensam banan och ställa in mig på att avsluta bra, säger Carl.

”Hamnade i tuffaste heatet”
– Det är någonting som saknas i kroppen men jag har ju varit förkyld. Men det kändes okej och det var skönt att vinna loppet.
– Jag hamnade nog i det tuffaste försöksheatet. Det var en bra känsla på upploppet men jag borde ha kunnat få ut lite till. Nu åker jag tillbaka till hotellet, äter, tar det lugnt och laddar för semifinalen ikväll, säger Carl.
Snabbast av alla var Belgiens Julian Watrin som med 45.88 satte nationsrekord och Carl var näst snabbast.

Norska underbarnet nära semi
Med i loppet var även 18-årige norrmannen Håvard Bentdal Ingvaldsen som förra sommaren satte norskt juniorrekord med lysande 45.94 och även tog JEM-brons. Inomhus i vinter har han gjort 46.50 och nu blev det 46.95 vilket var blott två tiondelar från semi. För avancemang på tid krävdes 46.75.
Semifinalerna ikväll kl 19.10.

/Jonas Hedman

Resultaten

Mer från inne-VM i Belgrad:
Till slut kom fullträffen – VM-silver för Thobias Montler
Carl Bengtström imponerade stort – är i VM-final på 400 m
Fanny Roos hittills bästa – fyra i VM-finalen
Antiklimax – Claudia Payton diskvalificerad
Lysande lopp av Andreas Kramer – är i sin första VM-final
Carl Bengtström näst snabbast i 400 m-försöken
Fullträff av Payton på 60 m – nära det 44 år gamla svenska rekordet
”Försöken blir som en final – det handlar om att ge allt”
Nu börjar jakten på det äldsta rekordet

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen