Foto: Deca Text&Bild

Susanna Kallurs första seger – positiv inför OS

Inför 4552 åskådare vann Susanna Kallur 100 m häck på Folksam GP-tävlingen i Karlstad och tog därmed sin första seger i grenen sedan maj 2010. På Tingvalla IP stod vitryskan Katsiaryna Poplavska, med ett årsbästa på 12.88, för tuffaste motståndet men blev aldrig något riktigt hot mot Sanna. Tjejen som i sommar gjort comeback efter sex skadeår ledde från start till mål och vann med tre meter på 13.06 i vindstilla.
– Skönt att få vinna mitt första lopp sedan comebacken! Jag hade nästan glömt bort hur det kändes, sa Sanna vars prestation utsågs till kvällens bästa.
– Det kändes fantastiskt bra i början på loppet men sedan spände jag mig lite på slutet. Men rakt igenom positivt! Härligt att få komma hit och möta de här snabba tjejerna!

”Tiden bryr jag mig inte om”
Efter 13.00 i comebacken på Stockholms Stadion den 16 juni har Sanna i tur och ordning noterat 12.91 i Finland följt av 13.01 och 12.96 på EM i Amsterdam och så 13.06 i Karlstad.
– Tiden är inget jag bryr mig om, jag har kört ganska hård träning nu på slutet så det är inget konstigt. Mellan nionde och tionde häcken och in i mål kändes det lite småsegt men uthålligheten är lite bättre än tidigare.
– Jag har inte så mycket förväntningar på OS längre. Jag är här och nu och har det kul. Det är skönt att inte ha så mycket förväntningar, det är bara ut och köra och ha kul och se vad det blir. Jag njuter så otroligt mycket av att bara känna känslan att kunna trycka till, det är så härligt! säger Sanna.
Nu väntar förläger i Portugal innan avresan till OS i Rio. Spelen startar den 5 augusti, friidrotten börjar en vecka sedan och Sanna springer häckförsök tisdag 16 augusti klockan 16 svensk tid.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen