Drömgränsen sex meter nåddes på Gurkspelen i Västerås den 31 juli. Foto: Maia Eppelin

Sveriges färskaste 6-metershopperska heter Emelie – har slagit tio år gammalt pers

I Gurkspelen i Västerås slog Spårvägens Emelie Nilsson, 27, till med hela 6.12 i längd på söndagen och har i år förbättrat sitt tio år gamla personliga rekord med totalt hela 29 centimeter!
– Det är verkligen en speciell dag idag! Att äntligen få slå det där personliga rekordet och att få hoppa sex meter! Jag har ju känt att det funnits där ett tag och min tränare Jonas Malm sa att jag inte skulle sikta på 6.00 utan 6.20 och nu blev det ju nästan det! säger Emelie som hade en perfekt plankträff.

Vilken comeback!
Falkenbergs IK är hennes moderklubb och redan som 16-åring 2005 hoppade hon 5.81. Året efter förbättrade hon sig till 5.83 och 5.98 inomhus och klarade även 1.72 i höjd. Hon hoppade 5.80+ även 2007 och 2008 men sedan stagnerade hon och förutom 5.29 för tre år sedan har hon inte synts till i statistiken sedan 2010 – förrän i år.
– Jag har haft mycket skador men när jag började träna med Jonas Malms grupp i Spårvägen i augusti förra året så vände det, säger Emelie.

Tre personliga rekord i år
På Världsungdomsspelen i Göteborg för en månad sedan hoppade hon 5.84 och slog då sitt nästan på dagen tio år gamla personliga rekord med en centimeter. Det följdes av 5.86 i Gävle den 15 juli och så fullträffen i Västerås. 6.12 placerar henne på åttondeplats i den svenska årsstatistiken där 14 tjejer hoppat över sex meter.
Falkenbergs IK har fina längdtraditioner där Eric ”Spänst” Svensson är den mest kände med sitt OS-silver från Los Angeles 1932. En falkenbergare som också slagit igenom i år är 15-åriga Tilde Johansson som hoppade hela 6.50 på Världsungdomsspelen i Göteborg för en månad sedan.
Resultaten från Gurkspelen
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen