Foto: Karl Nilsson

Gunilla Wallengren sekunden från sitt svenska rekord i Paralympics-finalen på 1500 m

I Paralympics-finalen på 1500 m i Rio förbättrade Gunilla Wallengren från Bohus IF Friidrott sitt årsbästa från försöken med åtta tiondelar till 3:30.14 i T54-klassen och var bara sekunden från sitt svenska rekord. I den tuffa konkurrensen räckte det till en tiondeplats i finalen som vanns av Tatjana McFadden på 3:22.50 som anförde en amerikansk trippel. Det blev en riktigt spännande spurt där alla tre medaljörerna kom i mål inom 17 hundradelar!

McFadden chockstartade och Gunilla låg långt bak i klungan i början, åkte upp sig under loppet men slutade sist på 3:30.14 med 2,5 sekunder upp till närmast framförvarande tjej.
– Det här var ett av de snabbaste lopp jag kört. Det var tufft men jag är ändå nöjd med min prestation, säger Gunilla till SVT.
5000 och 800 m återstår för henne och det är väldigt ovisst att sia om hur det kan gå. 5000 m bör vara hennes bästa distans och kan hon slå sitt svenska rekord, som hon var nära på EM i somras, så kan det räcka till en topp-8-placering. Men det är tufft att bara ta sig till final.
Resultaten
/Jonas Hedman

Läs även:
Strålande lopp tog Gunilla Wallengren till 1500 m-final
Tobias Jonsson ytterst nära Paralympics-medalj i längd
Jeffrey Ige bara halvmetern från medalj i kula

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen